Cum platesc mai putin pe hosting

Hosting mangement si marketing

Organizare, planificare,  marketing, mangement pare pretentios spus pentru un joc (CS1.6, SAMP, etc.), dar trebuie sa tinem cont ca pana la urma este vorba de socializare si buget, iar cand vine vorba de oameni si bani trebuie sa fim atenti.

*management in hosting - toate activitatile desfasurate in scopul mentinerii popularitatii hostingului, a dezvoltarii lui la costuri minime.
*marketing in hosting - toate activitatile derulate care au ca obiect cunoasterea cererilor jucatorilor si satisfacerea acestei cereri cu :
- noi teme si facilitati in cadrul comunitatii (site index, forum, etc.)
- instalarea anumitor pluginuri, addon-uri, moduri pe server/ servere

Deplasati sageata mouse-ului pe textul articolului pentru a identifica linkurile utile. Prezenta unui link in continutul unui articol este semnalat si prin culoarea albastra a textului (click dreapta mouse si apasati pe "Deschide in fereastra noua" - "Open in new window").

Nu putem avea un hosting de calitate, fara a cheltui bani pe un serviciu de gazduire server (host game) sau/si gazduire site/forum (web host). Preturile la hosting au scazut incat nu se mai merita sa-l tii pe calculatorul personal.
Jocul pe net presupune implicit socializare, a interactiona cu alti semeni pe net, care sa se joace, sa contribuie cu pareri sau efectiv cu experienta lor la imbunatatirea serverului sau site-ului/forumului, fapt ce implica cedarea de buna voie a datelor de acces, caz in care este bine sa ne luam inca din timp anumite masuri de siguranta (recuperare hosting, furt date acces).

Cum hostez?
Partial am raspuns la aceasta intrebare in :
- Cum hostez un server CS 1.6 ! Administrare
- Cum hostez un server SA-MP

Hostingul nu presupune numai optimizarea serverului pentru a atrage jucatori si ai mentine fideli ( popularea serverului ) este mult mai mult, presupune o planificare, o privire in viitor, raspunsuri la :
- ce imi doresc acum? dar in viitor? voi fi multumit doar cu un server sau vreau mai multe? ( comunitatile de jocuri (game) si administrarea lor )
- daca imi doresc doua servere, mai multe servere si acum pot sa le platesc, ce se intampla daca nu mai pot sa le platesc?
- daca imi doresc doua servere, mai multe servere si acum am timp sa ma ocup de ele, ce voi face cand nu o sa am timp? (recuperare hosting, furt date acces)

Multi detinatori de server traiesc momentul fara sa mai fie preocupati de planificare, de viitor.

Cum imi organizez hostingul?

Organizarea hostingului incepe inca de la cautarea si alegerea firmei de hosting, in functie de criteriile personale, calitate, facilitatile puse la dispozitie pentru administrare hosting cat si de bugetul initial de care dispunem.
O informare buna este un prim pas castigat in viitoarea administrare a hostingului.

Cautarea unui site de hosting care sa corespunda pretentilor si compromisului dintre pret calitate. Un seviciu de hosting ale unei firme se diferentiaza de alta firma in primul rand prin calitatea serviciilor oferite, daca faceti rabat la calitate in favoarea pretului atunci nemultumirile se vor manifesta in cel mai scurt timp.
HostGame.ro se numara printre firmele care ofera in primul rand calitate, iar preturile si ofertele au fost adaptate la nevoile curente ale utilizatorilor.
Ce metode folosesc pentru alegerea firmei de hosting? Existenta datelor de contact, nume firma, date de inregistrare la registrul comertului, adresa sediu, telefon, e-mail pentru corespondenta, este un prim indiciu de seriozitate. Indicarea pe site la date de contact doar a unui numar de telefon si /sau a unui e-mail, indica sigur o mare probabilitate care serviciile puse la dispozitie sa nu fie de calitate si oricand hostingul sa fie inchis, fara a avea posibilitatea de a va recupera bani.
Verificam pe site-ul de hosting informatiile puse la dispozitie cat si disponibilitatea reprezentatilor stie-ului de hosting de a ne informa cu privire la serviciile pe care le ofera. NU abuzati de bunavointa acestora, solicitati doar informatiile care nu sunt pe site, iar in cazul in care datele solicitate sunt pe site, cititi articolele/tutorialele indicate cat si cele care va intereseaza.
Operatorii HostGame.ro va stau oricand la dispozitie, dar inainte de ai consulta, verificati daca gasiti raspunsurile la intrebarile dumneavoastra pe site. Asistenta este efectiva 24 de ore din 24 fiind asigurata atat prin telefon, e-mail cat si prin tickete.
Identificati site-urile si/sau serverele gazduite, intrati pe acestea ca sa constatati personal calitatea asigurata. Un numar prea mic de servere hostate, indica ori faptul ca site-ul de hosting este la inceput, ori ca asigura o calitate proasta a serviciilor.
Dupa ce v-ati hotarat asupra site-ului de hosting, ar fi recomandat sa comandati un host de test (cel mai mic pret), iar ulterior, daca sunteti multumit de servicii comandati un web host conform necesitatilor dvs. si un host game cu mai multe sloturi.
Cum platesc mai putin pe hosting la testare? La web host pentru testare este recomandat sa alegeti oferta cea mai ieftina pe perioada cea mai mica, iar ulterior puteti sa mariti spatiul in functie de necesitati.(Cum aleg un Web Host). La host game pentru testare este recomandat sa luati un host public pe perioada cea mai mica, pentru a avea ulterior posibilitatea sa mariti numarul de sloturi intr-un timp cat mai scurt.
Cand avem posibilitatea de a alege intre mai multe sevicii de hosting cu pret mic, atunci mai bine ne gandim ce dorim pe viitor.

Ce host alegem? Daca dorim sa face doar un test atunci alegem hostul pentru 7 zile, intrucat in timpul perioadei putem proba: cum merge hostul, daca suntem multumiti de servicile tehnice acordate, in ce consta acestea, care este reactia reprezetantilor hostului la solicitarile noastre, la tichete. Daca suntem multumiti si dorim sa marim numarul de sloturi atunci nu mai trebuie sa asteptam o luna ci doar 7 zile. Economisiti, astfel, atat bani cat si timp.
La HostGame.ro totul este automat la plata prin SMS sau prin CARD.
Prelungirea hostului se face de pe site-ul http://hostgame.ro/, "Contul meu" in "Administrare servicii" , "Administrare" si "Plateste". In fereastra de dialog nou afisata avem posibilitatea sa alegem un alt tip de host (pentru host server putem alege un numar de sloturi mai mare, iar la gazduire domenii un alt tip de domeniu spatiu de gazduire mai mare).

Ad_serv_2.jpg

Cum platesc mai putin pe hosting?
La web host este recomandat sa alegeti oferta in functie de spatiul de care aveti nevoie si numarul de baze de date, iar ulterior puteti sa mariti spatiul si numarul de baze de date in functie de necesitati.(Cum aleg un Web Host). La host game este recomandat sa luati un host public cu un numar de sloturi putin mai mare decat numarul de jucatori estimat. Nu este economic sa ne laudam cu un server de 32 sloturi cand pe el avem doar 5-10 jucatori. Ulterior daca numarul de jucatori creste puteti marii numarul de sloturi (la HostGame.ro hostul ramane acelasi, se maresc doar numarul de sloturi). Nu comandati pana nu va faceti bugetul si verificati promotiile existente.

Cum protejam hostul
? Daca avem posibilitatea sa cumparam mai multe hosturi de server, atunci este recomandabil sa ne gandim daca avem timp sa ne ocupam de el (pluginuri, addon-uri, GM, etc. ) si daca pe viitor o sa putem plati si nu este mai prudent sa trecem, atunci cand comandam, un alt user pe gameCP ori pe cPanel sau sa ne facem un alt cont pe site pentru fiecare host comandat. Nu dati la nimeni datele de acces la contul de pe site-ul http://hostgame.ro/ro/ , dar puteti da datele de acces la gameCP, cPanel si ftp, intrucat puteti oricand, din contul principal de pe site-ul HostGame.ro, sa schimbati parola si sa recuperati hostul, doar apasand pe un buton (Recuperare hosting. cPanel, GameCP, ftp).

Comentarii

Trebuie să fii autentificat pentru a adăuga un comentariu!

Nu a fost făcut nici un comentariu.

FidelityWorks.ro foloseste cookies pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta. Mai multe detalii