Cum protejez serverul de atacuri & update gameCP

HostGame.ro se numara printre putinii provideri de servere care ofera protectie activa, banand automat IP -ul de pe care s-a incercat folosirea scriptului de flood pentru blocarea unuia din serverele gazduite de noi. Ban -ul odata primit este valabil pe toate serverele gazduite de noi.

Aceasta protectie nu este suficienta, serverele fiind expuse la multiple atacuri datorita breselor existente la executabilele instalate (inclusiv pluginurile care fac deliciul jocului).

HostGame.ro recomanda, urmatoarele setari in server.cfg :

- dezactivati parola RCON pentru a nu permite programelor specializate sa afle parola serverului. Pentru a dezactiva parola RCON nu se completeaza (sau se sterge parola mentionata) intre ghilimele:
rcon_password ""

- pentru a bana ip-urile care incearca sa puna o parola gresita de 2 ori in 10 secunde:
sv_rcon_banpenalty 0
sv_rcon_maxfailures 2
sv_rcon_minfailures 2
sv_rcon_minfailuretime 10


HostGame.Ro are protectii anti-flood pe server in firewall, dar nu poate proteja serverul de adminii care au acces partial sau total, la comenzile si/sau fisierele serverului.

Nu instalati pluginuri sau alte scripturi care dau acces la RCON, un astfel de plugin este RCON DEFENDER, care are o parola arhi-cunoscuta si da posibilitatea oricaror rauvoitori sa aiba acces la hostul serverului.

Comentarii

Trebuie să fii autentificat pentru a adăuga un comentariu!

Nu a fost făcut nici un comentariu.

FidelityWorks.ro foloseste cookies pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta. Mai multe detalii