Ghid pentru incepatori Minecraft Mancarea

 

 

Mancarea este foarte importanta atat in viata reala cat si in minecraft. In minecraft nivelul de viata este in stanga (un sir de inimi) iar in dreapta nivelul de satietate.
 
 
 
 
Cu cat iti este foame mai mult cu atat punctele  de mancare din dreapta o sa inceapa sa scada iar acestea influenteaza nivelul de viata si rezistenta la atac.
 
Mancarea se obtine direct din natura: mere, carne cruda sau prin preparare.
Obtinerea mancarii se face mai usor avand unelte specifice pentru fiecare activitate in parte: sabie pentru taierea animalelor, topor pentru taierea copacilor, tarnacop pentru sapat in mina, sapa pentru cultivarea si recoltarea platelor, etc..
Uneltele se pot folosi si pentru alte activitati care nu sunt specifice dar randamentul lor (eficienta este mai mica).
Prepararea, prelucrarea diferitelor lucruri (mancare, materiale de constructii lichiori, mecanisme) in minecraft se numeste  crafting si se face la inceput pe "masa proprie" de fabricare ce se obtine apasand pe litera "e" de pe tastatura. Actiunea este denumita inventar, intrucat afiseaza toate lucrurile care le ai asupra ta.
 
Pentru a manca in minecraft mancarea trebuie pusa pe ultimul rand din inventar, iar  pentru a lua in mana mancarea apasam pe tasta corespunzatoare numarul patratului in care am pus mancare (daca o punem in patratul 1 apasam pe tasta 1, daca este in patratul numarul 2 pe tasta 2, ...) si apasam pe maus click dreapta. Mancam cat timp tinem apasat pe maus.
 
Inventarul:
 
 
Inventarul se face apasand pe tasta "e". In stanga sus avem costumatia pentru protectie, in dreapta "Fabricarea", urmat de o zona de inventar a lucrurilor care le avem asupra noastra, iar ultimul rand este rezervat lucrurilor care pot fi luate in mana doar apasand pe tasta cu numarul corespunzator ordinii patratului in care se afla acel obiect.
 
 
 
 
Pentru a obtine o masa de lucru trebuie sa taiem copaci, iar din bustenii obtinuti, ulterior o sa fabricam scanduri din care o sa facem masa de lucru.
 
Lemne:
 La inceput se poate lucra fara unelte, apasand click stanga pe maus in directia lucrului pe care vrem sa il prelucram (taiere, sapare, etc. - copaci, animale, pamant, etc.). Viteza de lucru este mai mica atunci cand lucram fara unelte.
 
 
 
 
 
Scandurile se obtin punand lemnul (bustenii) pe masa de fabricare (pe un singur patrat). Selectam click stanga lemnul si il punem pe masa de fabricare click stanga. In dreapta rezulta scanduri. Luam lemnele click stanga le punem oriunde vrem iar cand dorim sa facem masa de lucru punem cate o scandura pe cele patru patrate ce compun masa de fabricare.
 
Scanduri:
 Se muta lemnul (busteanul) obtinut din taierea copacului in inventar, click stanga selectare, apoi din inventar in fabricare si dupa ce lasam busteanul in fabricare automat obtinem scanduri. Pentru fiecare bustean obtinem o stiva de 4 scanduri.
 
 
 
Masa de lucru:
 Se obtine din 4 scanduri.
 
 
 
 
 
 
 Pozitionarea masei de lucru:
 

Dupa ce obtinem masa de lucru o punem pe oricare din patratele din randul de jos din inventar. Pentru a lucra cu un obiect din inventarul nostru acela trebuie pus pe ultimul rand si apasam pe tasta corespunzatoare numarul patratului. Daca o punem in patratul 1 apasam pe tasta 1. Pentru a lucra pe masa de lucru  trebuie sa o punem undeva jos, se da click dreapta, iar apoi click dreapta pe ea.
 
 
 
  

Prelucrare scanduri:
 
Din scanduri se pot obtine prin prelucrare diferite obiecte care pot fi folositoare atat pentru prelucrarea mancarii cat si pentru alte activitati. Pentru rapiditate putem selecta stiva de scanduri apoi dand dreapta impartim automat in doua stiva respectiva (in imagine 20+20).
 
 
 
 
 
 
 
Bete                                                          Bol

  
 
 
Sabie                                                           Tarnacop                                              Sapa
 
 
Topor                                                              Harlet
 
 
Cuptor
 
 
 
Merele:
 
Merele se obtin din defrisarea coroanei (frunzelor) copacilor (paradoxal cel mai roditor in minecraft este stejarul, lemnul acestuia are culoarea maro inchis). Pentru a manca un mar trebuie ca acesta sa fie pe ultimul rand si sa apasam pe tastatura cifra corespunzatoare casutei in care se afla merele depozitate in inventar. (Ex: tasta cu nr. 2), apoi apasam click dreapta pe maus.
 
 
 
Painea :

Culturi de grau sunt in sate sau se obtin prin prasire si cultivare seminte de grau.
Spicele de grau  se obtin prin recoltarea culturii de grau. Acest lucru se face prin lovirea culturii de grau cu sapa, dar acelasi rezultat se obtine si folosind sabia, ori cu mana goala. Eficienta este mai mare cand folosim o unealta. Panea se obtine din 3 baloturi din spice de grau puse pe masa de lucru.


 
 
Friptura
 
 
Se pune carnea cruda de la animale (vaca, oaie, iepure, gaina) in cuptor.
Se poate folosi ca si combustibil, carbune, lemne, scanduri, puiet copaci.
 
 
 
 
 
Tocana de ciuperci

 

Tort:
 
 
Lapte: trebuie sa ai galeata sa mulgi vaca
Zaharul se obtine din trestie de zahar
Oul se obtine de pe camp unde sunt gaini.
Blatul de tort se obtine si spice de grau
 
 
 
 
Prajitura
 
 
Spice de grau.
Boabe de cacao, se gasesc in copaci tropicali.
 

 
 
 
 
 
 
Mar de aur
 
 
1 mar.
Lingouri aur  -se obtin din minereu de aur prelucrat in cuptor.
 

 
 
 
 
Zahar                                                    Galeata
 
 

Comentarii

Trebuie să fii autentificat pentru a adăuga un comentariu!

Nu a fost făcut nici un comentariu.

FidelityWorks.ro foloseste cookies pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta. Mai multe detalii