Hosting pe Windows sau Linux?

Ce hosting sa alegem pentru hosting web sau de jocuri? Windows sau Linux
E mai avantajos Linux sau Windows?

Diferenta dintre Unix Hosting, Windows Hosting, Linux Hosting, consta in sistemele de operare ce ruleaza pe servere, Linux, FreBSD, Windows.

Ca utilizator de site, forum, blog sau joc ce accesezi un server, nu conteaza daca pe calculatorul personal folosesti Windows sau Linux, si nici ce sistem de operare este pe hostul pe care il accesezi. Simplist vorbind serverul de joc, site-ul, forumul, blogul,  pe care il accesezi, este un ansamblu de fisiere care sunt recunoscute de unitatea de calculator indiferent ce sisteme se folosesc, windows sau linux..

Sistemul de operare de pe host nu afecteaza popularitatea, numarul de vizitatori, modul de acces, de utilizare si nici nu are relevanta fata de sistemul de operare instalat pe calculatorul utilizatorului, are importanta doar din punct de vedere administrativ, ca detinator de host.
Daca utilizatorul foloseste windows sau linux poate accesa orice host cu sistem de operare windows sau linux, fara a face diferenta intre ele.

Sistemul de operare a unui host se alege in functie de nevoile administrative si pecuniare ale detinatorului de host.
Daca doriti sa folositi in administrarea hostului, in calitate de detinator, programe de operare gratuite (open source), atunci alegerea cea mai buna este linux.

Parerea generala este ca, Linux este mult mai folosit ca sistem de operare pe serverele de web sau/si de joc datorita stabilitatii sale cat şi pentru că este gratuit.
Calitatea sistemului de operare Linux nu este afectata de faptul ca este free (gratuit).

Majoritatea scripturilor online gratuite (php, mysql, python, perl etc,)   care permit instalarea unui site (blog, magazin online, chat, forum) ruleaza optim pe Linux, acesta fiind foarte stabil si rapid. Unele din ele pot rula si pe serverele Windows, insa cu anumite limitari. Linux este compatibil cu mai multe aplicatii free, decat Windows pentru ca Windows nu este un sistem open source.

Inainte de a cumpara un hosting, gazduire domeniu, va trebui sa va consultati cu un programator sau/si web designer, in privinta tipului de gazduire.

Din punct de vedere al pretului este bine de stiut ca un hosting pe un  server cu sistem de operare Windows  necesita costuri suplimentare pentru licentele programelor folosite. Nu recomandam folosirea programelor fara licenta ("crack-uite").

HostGame.ro. a ales automatizare, promptitudine, performanta profesionala.
Toate serverele HostGame.ro opereaza pe sisteme Linux.

Comentarii

Trebuie să fii autentificat pentru a adăuga un comentariu!

Nu a fost făcut nici un comentariu.

FidelityWorks.ro foloseste cookies pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta. Mai multe detalii